Aluesivuverkostot valmistautuvat tuleviin työllisyysalueisiin

Uutinen

Valmistaudumme vuoden 2024 aikana myös Työmarkkinatorin aluesivuilla TE24-uudistukseen, jonka myötä työvoimapalvelut siirtyvät kuntien vastuulle vuoden 2025 alusta alkaen. Pyrimme tekemään aluesivuista uusille työvoimaviranomaisille mahdollisimman kätevän paikan tiedon jakamiseen, jotta jatkossakin alueellisen tiedon löytäminen olisi mahdollisimman helppoa.

Vuoden 2025 alussa toimintansa aloittaa 45 uutta työvoimaviranomaista, joiden vastuulla on järjestää alueensa työvoima- ja yrityspalvelut. Muutos tulee vaikuttamaan olennaisesti myös Työmarkkinatorin aluesivuihin. 

Aluesivut ovat paikallisten toimijoiden yhdessä suunnittelema kokonaisuus, joka on osa Työmarkkinatoria. Aluesivuilla on maakunta- ja kuntakohtaista tietoa paikallisista tapahtumista sekä työllisyysaiheisiin liittyviä uutisia. Voit myös etsiä alueen toimijoiden yhteystietoja ja Suomi.fi-palvelutietovarantoon kuvattuja palveluita. 

Pohjois-Karjalan aluesivuja kehittää joukko asiantuntijoita   

Nykyisistä 15 TE-alueesta Pohjois-Karjala on ainoa, jonka toiminta jatkuu samalla aluejaolla. Pohjois-Karjala toimii jatkossa siis niin maakuntana kuin työllisyysalueenakin. 

Pohjois-Karjalassa verkostoyhteistyö lähti hyvin käyntiin vuoden 2023 aikana. Verkostossa on tällä hetkellä ELY-keskuksen lisäksi mukana edustajia 13 eri organisaatiosta. Mukana on muun muassa kuntien, oppilaitosten, kehittämisyhtiön, järjestön, maakuntaliiton ja TE-toimiston edustajia. 

Aluesivuille voi tehdä monenlaista sisältöä 

Pohjois-Karjalan aluesivuilla on nähtävissä jo nyt verkoston toimiva yhteistyö. Esimerkiksi Ajankohtaista-välilehdellä uutisia julkaistaan ahkerasti. Niiden aiheet vaihtelevat rekrytointitapahtumista alueen ajankohtaisiin palveluihin. 

Pohjois-Karjalan aluesivuja kehittävä verkosto kokoontuu noin kerran kuussa. Kokouksissa edustajat suunnittelevat yhdessä tulevien uutisten aiheita ja aikatauluja. Tämän lisäksi verkosto käsittelee laajemmin suunnitelmiaan omien aluesivujensa kehittämiseksi. Suunnitelmissa on myös avata Pohjois-Karjalan ensimmäinen teemasivu. 

Aluesivujen yhteyteen on mahdollista luoda niin sanottuja teemasivuja, joilla saadaan laajempaa näkyvyyttä esimerkiksi alueen työllisyysteemoille tai ajankohtaisille kampanjoille. Kaikki alueelliset teemasivut ovat ulkoasultaan yhtenäisiä, mutta alueet voivat luoda niihin omia sisältöjään haluamillaan tavoilla. Sisältö voi olla alueiden tarpeista riippuen visuaalista tai tekstipainotteista. Lisäksi teemasivuille voidaan tehdä esimerkiksi videoupotuksia. 

Lue lisää